پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدارک پزشکی بیمارستان شامل اسناد و سوابق پزشکی بیماران است که در حین درمان و مراقبت از آنها تهیه می‌ شود. این اسناد شامل گزارش‌ های پزشکی، نتایج آزمایش‌ های پزشکی، تصاویر پزشکی مانند رادیوگرافی، سونوگرافی و CT اسکن، اسناد بیمه‌ ای، سوابق بستری و دفترچه پزشکی بیماران است

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع)یاسوج،کارشناس مسئول واحد فناوری اطلاعات سلامت این مرکز آموزشی درمانی با توجه به نقش و اهمیت فناوری اطلاعات سلامت در بیمارستان ها اظهار داشت:

مدارک پزشکی بیمارستان شامل اسناد و سوابق پزشکی بیماران است که در حین درمان و مراقبت از آنها تهیه می‌ شود. این اسناد شامل گزارش‌ های پزشکی، نتایج آزمایش‌ های پزشکی، تصاویر پزشکی مانند رادیوگرافی، سونوگرافی و CT اسکن، اسناد بیمه‌ ای، سوابق بستری و دفترچه پزشکی بیماران است.

سحر ضرغامی ابراز داشت:

این مدارک برای تشخیص، درمان و پیگیری بیماری‌ ها بسیار حائز اهمیت هستند و برای پزشکان و متخصصین پزشکی مفید هستند تا بتوانند بهترین درمان‌ها و مراقبت‌های پزشکی را برای بیماران ارائه دهند. همچنین، این مدارک برای بیماران مفید هستند تا بتوانند اطلاعات درمانی و پزشکی خود را دنبال کرده و به درستی مدیریت کنند.

 وی تصریح کرد:

مدارک پزشکی بیمارستان، می ‌تواند شامل موارد زیر باشد:

 توضیحاتی در مورد نوع مدارک پزشکی بیمارستان و کاربرد آن ها در درمان بیماران.

 شرح مراحل تهیه و ذخیره‌سازی مدارک پزشکی بیمارستان.

 توضیحاتی در مورد اهمیت حفظ مدارک پزشکی بیمارستان و تأثیر آن بر مراحل درمان بیماران.

 توضیحاتی در مورد نحوه دسترسی به مدارک پزشکی بیمارستان توسط بیمار و خانواده ‌اش و نحوه محرمانگی و حفاظت از اطلاعات پزشکی بیمار.

 توضیحاتی در مورد تکنولوژی‌ های الکترونیکی که در ذخیره و مدیریت مدارک پزشکی بیمارستان مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

 توضیحاتی در مورد نحوه ارتباط بین مدارک پزشکی بیمارستان و سایر ارگان ‌های سلامتی مانند داروخانه ‌ها و مراکز تحقیقاتی

 ضرغامی در ادمه افزود:

برای مراجعه به بیمارستان، معمولاً نیاز به مدارک زیر است:

۱کارت ملی یا شناسنامه: جهت تأیید هویت شما در بیمارستان، باید کارت ملی یا شناسنامه داشته باشید.

۲بیمه نامه: اگر بیمه ‌ای دارید، باید بیمه ‌نامه خود را به همراه داشته باشید.

۳معرفی نامه پزشک: در صورت داشتن معرفی نامه پزشک، باید آن را به همراه داشته باشید.

۴نتایج آزمایش‌ های پزشکی قبلی: در صورت داشتن نتایج آزمایش‌ های پزشکی قبلی، بهتر است آن ها را به همراه داشته باشید تا پزشک معالج شما بتواند بهترین تشخیص را برای شما بگذارد.

۵دارونامه: در صورت مصرف دارو های خاص، بهتر است دارونامه خود را به همراه داشته باشید تا پزشک بتواند درمان مناسبی را برای شما تجویز کند.

۶تصاویر پزشکی: در صورت داشتن تصاویر پزشکی مانند اشعه، سونوگرافی و آزمایش‌ های دیگر، باید آن ها را به همراه داشته باشید.

۷پرداخت هزینه‌ های درمان: باید هزینه ‌های درمان را پرداخت کرده یا بیمه ‌نامه خود را ارائه کنید.

اطلاعات دقیق در مورد مدارک مورد نیاز برای مراجعه به بیمارستان، با بیمارستان مربوطه متفاوت است و بهتر است قبل از مراجعه به بیمارستان، با تماس با مرکز اطلاعات بیمارستان و یا سایت رسمی بیمارستان، در مورد مدارک مورد نیاز برای مراجعه به بیمارستان، اطلاعات لازم را جمع ‌آوری کنید.

وی اذعان داشت:

دستور العمل مدارک پزشکی، یک سری دستور العمل ها و راهنمایی هایی است که برای جمع‌ آوری و ارائه مدارک پزشکی به بیمارستان یا سایر مراکز پزشکی تهیه شده است. هدف اصلی این دستور العمل، توضیح دادن نحوه جمع‌ آوری و ارائه مدارک پزشکی است که بیماران باید قبل از مراجعه به بیمارستان یا سایر مراکز پزشکی، با آن ها آشنا باشند.

کارشناس مسئول فناوری اطلاعات سلامت یاداور شد:

دستورالعمل مدارک پزشکی معمولاً شامل موارد زیر است:

۱  - معرفی و تعریف مدارک پزشکی مورد نیاز جهت ورود به بیمارستان یا مراکز پزشکی.

۲  -توضیح مواردی که در هر مدرک پزشکی باید ذکر شده باشد.

۳ - توضیح مراحل جمع ‌آوری و ارائه مدارک پزشکی.

۴ - توضیح اهمیت ارائه هر یک از مدارک پزشکی.

۵ - توضیح مواردی که در صورت عدم ارائه مدارک پزشکی، احتمالاً مشکلاتی برای بیماران پیش می‌آید.

۶ - توضیح روش‌ های مشاهده مدارک پزشکی توسط پزشکان و پرسنل پزشکی.

۷-  توضیح روش‌ های محافظت از حریم خصوصی بیماران در مورد مدارک پزشکی.

با توجه به اینکه هر بیمارستان و مرکز پزشکی ممکن است نیازهای خاص خود را داشته باشد، دستورالعمل مدارک پزشکی هر بیمارستان و مرکز پزشکی ممکن است تفاوت ‌هایی با هم داشته باشند.

ضرغامی در ادامه اظهار داشت:

بسیاری از کشورها، حق دسترسی به مدارک پزشکی برای بیماران تضمین شده است. این حق شامل حق دسترسی به پرونده پزشکی، نتایج آزمایش‌ ها، تصاویر رادیولوژی و سایر مدارک پزشکی مربوط به بیمار می ‌شود.

در بسیاری از بیمارستان ‌ها و مراکز پزشکی، بیماران می ‌توانند درخواست خود را برای دریافت مدارک پزشکی خود به پرسنل مربوطه ارائه کنند. برخی از مراکز پزشکی همچنین امکان دریافت مدارک پزشکی از طریق پورتال های آنلاین را نیز فراهم می کنند. همچنین، بیماران می‌ توانند با توجه به قوانین و مقررات مربوط به حریم خصوصی، از حق دسترسی به مدارک پزشکی خود برای هرگونه مقصر قانونی شکایت کنند.

به هر حال، قبل از درخواست دریافت مدارک پزشکی، بهتر است با پرسنل مربوطه در مرکز بهداشتی مورد نظر صحبت کنید و شرایط و روش دریافت مدارک را با آنها مشاوره کنید.

سحرضرغامی خاطرنشان کرد:

مدارک پزشکی بیمارستان کاربرد های گوناگونی دارد. در زیر تعدادی از کاربرد های مهم این مدارک آورده شده است:

تشخیص بیماری و تعیین درمان: مدارک پزشکی شامل گزارش پزشکی، نتایج آزمایش ها، تصاویر رادیولوژی و سایر مدارک پزشکی مربوط به بیمار می ‌شود. این مدارک به پزشکان کمک می کند تا بیماری را تشخیص داده و برنامه درمان مناسب را برای بیمار تعیین کنند.

پیگیری درمان:مدارک پزشکی مانند روشن نمودن کار پزشکان و سایر متخصصان در تعیین درمان مناسب برای بیمار، ارزیابی اثربخشی درمان و پیگیری بیمار در طول زمان کمک می کند.

تحقیقات پزشکی: مدارک پزشکی نقش مهمی در تحقیقات پزشکی دارند. این مدارک به محققان کمک می کند تا پژوهش های خود را بر روی داده های موجود انجام دهند و نتایج تحقیقات را ارزیابی کنند.

بررسی حوادث: مدارک پزشکی می توانند به عنوان شواهدی در بررسی حوادث و اتفاقات پزشکی مورد استفاده قرار گیرند.

درخواست بیمه: برخی از شرکت های بیمه ممکن است نیاز داشته باشند که بیماران مدارک پزشکی خود را به آنها ارائه دهند تا اطمینان حاصل کنند که هزینه های درمان آنها باید توسط بیمه پوشش داده شود.

در کل، مدارک پزشکی بیمارستان برای تعیین درمان مناسب، پیگیری درمان، تحقیقات پزشکی و بررسی حوادث بسیار مفید و حیاتی هستند.

 

تصاویر پیوست